Beroepen uitbeelden

Bij dit lesidee horen kaartjes. Die heb ik al gemaakt en kun je hier downloaden. Knip de kaartjes uit en plak de ene helft op een groen vel en de andere helft op een rood vel. Knip de kaartjes opnieuw uit (zodat je groene en rode kaartjes krijgt, zie foto). Op die manier krijg je een groen kaartje ‘bakker’ en een rood kaartje ‘bakker’. Die twee horen bij elkaar in de les. Zorg dat er evenveel rode als groene kaartjes meedoen. Bij een oneven aantal leerlingen kun je eventueel zelf meedoen of één kind twee keer laten uitbeelden/raden.

De kinderen moeten in dit spel raden wat de ander uitbeeldt. Alle kinderen krijgen een kaartje met daarop een beroep. Een van de kinderen met een rood kaartje begint met het uitbeelden van zijn beroep. Als een kind met een groen kaartje het idee heeft dat het beroep past bij wat er op zijn kaartje staat, dan mag hij mee gaan spelen. Als iemand weet wat de twee kinderen uitbeelden mag die zijn vinger opsteken. De kinderen die aan het spelen zijn mogen dan de beurt aan iemand geven en vertellen of het idee klopt.

Max Windau is derdejaarsstudent aan de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs. Hij schrijft graag over onderwijs en het gedrag van de mensen om hem heen. Max is ook te vinden op Facebook en LinkedIn.

En verder?

Geef een reactie...

  • Greta Michiels

    bedankt Max, ik ga de kaartjes zeker gebruiken bij een aktiviteit met kleuters!

    • Max Windau

      Graag gedaan, leuk om te horen dat ik er iemand blij mee heb gemaakt! Succes! 🙂